Pyszny kebab w stylu bliskowschodnim z przyprawą Baharat i jogurtem czosnkowym.
Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
Rozgrzej piekarnik do 220 °C.
Połącz przyprawę Baharat Street Food z olejem, sokiem z cytryny i octem winnym Dodaj kurczaka do marynaty, wymieszaj. Kurczaka ułóż na blachę do pieczenia, piecz przez 20 minut, aż będzie gotowy i przyrumieniony na zewnątrz.
W międzyczasie połącz jogurt z ogórkiem i czosnkiem granulowanym.
Podgrzej wrapy w piekarniku przez około minutę, pokrój upieczonego kurczaka. Na wrapach ułóż sałatę, paprykę i kurczaka, dodaj jogurt z ogórkiem i zwiń. Podawaj z frytkami, pieczonymi cząstkami ziemniaków lub ulubioną surówką.
Porady Gotowanie
Pieczona czerwona papryka jest dostępna w supermarketach w słoikach.