0 0 0
image
Oceń

Bagietka z szybkim pulled chicken

Fantastyczny sposób na kurczaka z rosołu. Aromatyczne i wilgotne mięso w chrupiącej bagietce, to kanapka idealna na śniadanie. Sprawdzi się równie dobrze jako drugie śniadanie w szkole lub pracy. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania
  • Wystudzonego kurczaka poszarp widelcem na paski, dopraw przyprawą do kurczaka. Dodaj ketchup i całość wymieszaj.

  • Bagietkę przekrój wzdłuż (nie docinając do końca). Zapiecz w piekarniku przez 3-4 min w temp 190 stopni.

  • Rozłożoną bagietkę wyłóż sałatą, ułóż podgrzanego kurczaka, dodaj plastry ogórka i cebuli.

  • Podawaj od razu lub spakuj jako drugie śniadanie.

Oceny i komentarze: 0