00 0
image
Oceń

Kurczak duszony z papryką i chorizo

Wyśmienita propozycja na rodzinny obiad lub kolację w hiszpańskim stylu. To jednogarnkowe danie zachwyca wyjątkowym smakiem i aromatem przełamanym czerwonym winem i dodatkiem słodkiej wędzonej papryki.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 50 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
50 min Czas gotowania
  • Udka z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, oprósz papryką wędzoną, solą i pieprzem.

  • Podsmaż na oliwie na złocisty kolor, dodaj pokrojoną w duże kawałki cebulę, papryki i oliwki.

  • Wlej wino, zredukuj, dodaj pomidory oraz pokrojone w plastry chorizo. Dodaj 1 łyżkę papryki wędzonej, dopraw solą i pieprzem.

  • Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 50 min w temperaturze 175 stopni Celsjusza.

Oceny i komentarze: 0