Mięso umyć, osuszyć, usunąć wszystkie błony, sznycle natrzeć z obu stron pieprzem.
Sznycle podawać udekorowane pokrojonymi brzoskwiniami.
Odpowiednimi dodatkami są bagietka i młoda sałata.
Sól wymieszać z mąką i papryką, obtoczyć w niej sznycle.
Nadmiar mąki otrzepać.
Połowę masła rozgrzać w dużej patelni i smażyć na nim sznycle po minucie z każdej strony.
Zdjąć sznycle z patelni i obtoczyć je w płatkach migdałowych.
Migdały dobrze przycisnąć do mięsa.
Pozostałe mięso włożyć na patelnię smażyć sznycle ponownie z każdej strony po 3-4 minuty.
Ułożyć sznycle na podgrzanym półmisku i przechowywać w cieple.
Osączone połówki z brzoskwini pokroić w plasterki i podgrzać krótko na patelni.