00 0
image
Oceń

Wątróbka drobiowa z boczkiem

Wątróbka drobiowa z boczkiem nadziewana na szpadki to idealna alternatywa dla klasycznych szaszłyków z grilla. Nie lubisz wątróbki drobiowej? Dodaj do niej aromatyczną przyprawę do grilla Kamis. Wystarczy, że w trakcie pieczenia posmarujesz szaszłyki przyprawą wymieszaną z olejem, a Twoja wątróbka drobiowa z boczkiem uzyska niesamowicie wyrazisty smak. Serwowana z boczkiem będzie palce lizać!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Olej wymieszać z przyprawą do grilla Grill klasyczny.

  • Pokroić wątróbkę, boczek, cebulę i paprykę w nieduże kawałki.

  • Składniki nabić na przemian na szpadki.

  • Szaszłyki posmarować przyprawą.

  • Piec na grillu, obracając i smarując olejem wymieszanym z przyprawą, przez ok. 10-15 minut.

Oceny i komentarze: 0