Masło rozpuść i ostudź.
Do miseczki wsyp przyprawy, dodaj roztopione masło i wymieszaj marynatę.
Piekarnik nagrzej do 180*C góra- dół.
Uda kaczki posmaruj 1/2 marynaty z obu stron i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika na 1,5 godz. W międzyczasie umyj jabłka, pokrój je na ósemki i wydrąż gniazda nasienne. Przyłóż do miseczki i dodaj miód oraz cynamon. Wymieszaj.
Ostrożnie wyjmij naczynie z udkami, zdejmij folię i odlej nadmiar tłuszczu. Udka ponownie posmaruj resztą marynaty. Następnie ułóż kawałki jabłek pomiędzy udkami, dodaj gałązki rozmarynu i piecz bez przykrycia jeszcze przez 35-40 min.
Udka z kaczki możesz podawać z puree ziemniaczanym lub kluskami na parze i duszoną czerwoną kapustą.