24
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- Kurczak szoarma:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki Ocet winny z białego wina
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 łyżeczki Przyprawa kuchni arabskiej kebab shoarma Kamis
- 2 łyżeczki Czosnku granulowany Kamis
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1 łyżeczka Pieprz młotkowany z kolendrą
- 450 g (1 funt) udka lub piersi z kurczaka bez kości, bez skóry
- Jogurt tahini:
- 125 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- 1 łyżka tahini
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- ¼ łyżeczki Sól morska
- Dodatek smakowy z ogórkiem i rzodkiewką:
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka cienko posiekanej mięty
- ¼ łyżeczki Sól morska
- szczypta Czosnek granulowany w torebce
- szczypta Pieprz młotkowany z kolendrą
- ½ ogórka w kawałkach, pestki usunięte
- 75 g (3 uncja) rzodkiewki, w kawałkach
- 1 cebula dymka, w cienkich plasterkach
- Wrapy:
- 4 płaskie chlebki pita, lawasz lub tortille mączne
- 4 liście sałaty
- 1 łyżka cienko posiekanej mięty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce