Aby przyrządzić kurczaka szoarma, w małej misce zmieszaj oliwę, ocet, sok z cytryny, mieszankę przypraw do szoarmy i sól. Kurczaka włóż do dużego, zamykanego worka plastikowego lub naczynia szklanego. Dodaj marynatę, dobrze obtocz kurczaka, następnie przykryj i schowaj do lodówki na godzinę, a najlepiej marynuj przez noc.
W międzyczasie, aby przyrządzić jogurt tahini, w niedużej misce wymieszaj wszystkie skladniki do ich połączenia. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Aby przyrządzić dodatek smakowy z ogórkiem i rzodkiewką, w dużej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, miętę, sól morską, czosnek i czarny pieprz. Dodaj ogórka, rzodkiewkę i dymkę; wymieszaj, aby dobrze się obtoczyły. Przykryj i przechowuj w lodówce do momentu podania.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 230°C
Kurczaka wyjmij z marynaty, wylewając jej resztki. Połóż kurczaka na blasze wyłożonej folią do pieczenia.
Piecz w piekarniku przez 15-20 minut lub do miękkości. Pokrój na cienkie plasterki. Podawaj na chlebku pita z sałatą, miętą, jogurtem tahini i dodatkiem smakowym z ogórkiem i rzodkiewką.