00 0
image
Oceń

Pita z wątróbką

Proponujemy tradycyjną wątróbkę, smażoną z cebulką i jabłkiem, w nowej odsłonie. Podaj ją w chlebku pita. Do tego śliwki, trochę pikli, dużo majeranku i niebanalna kanapka gotowa. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Oczyszczoną wątróbkę usmaż na maśle i odstaw.

  • Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż razem ze śliwkami, podsmaż także cząstki jabłek.

  • Do wątróbki dodaj cebulkę oraz jabłka.

  • Wszystko dopraw majerankiem, solą i pieprzem ognistym.

  • Wątróbkę podawaj w podgrzanej picie z dodatkiem pokrojonych w plasterki ogórków konserwowych lub innych ulubionych pikli, całość posyp szczypiorkiem.

Oceny i komentarze: 0