Skosztuj pysznych włoskich szaszłyków z kawałkami soczystego kurczaka, cebulą i śliwkami, owiniętymi w szynkę parmeńską. Okraszone aromatyczną przyprawą Kamis Grill Klasyczny włoskie szaszłyki na grilla to wykwintna propozycja dla tych, których nie zadowala podanie na stół samej karkówki i kiełbasy. Szaszłyki na grilla z kurczakiem i śliwkami świetnie sprawdzą się zarówno podczas garden party dla znajomych, jak i kameralnego obiadu rodzinnego.
Mięso pokroić na kawałki, dodać przyprawę, olej, wymieszać i odstawić na godzinę.
Cebulę pokroić na cienkie plasterki.
Każdą śliwkę owinąć plasterkiem szynki i nabić na szpadki na przemian z mięsem i cebulą.
Po nabiciu szaszłyka kawałki mocno do siebie docisnąć.
Piec na grillu lub w piekarniku ok. 20 minut, często obracając.