Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Włoski szaszłyk ze śliwkami

Skosztuj pysznych włoskich szaszłyków z kawałkami soczystego kurczaka, cebulą i śliwkami, owiniętymi w szynkę parmeńską. Okraszone aromatyczną przyprawą Kamis Grill Klasyczny włoskie szaszłyki na grilla to wykwintna propozycja dla tych, których nie zadowala podanie na stół samej karkówki i kiełbasy. Szaszłyki na grilla z kurczakiem i śliwkami świetnie sprawdzą się zarówno podczas garden party dla znajomych, jak i kameralnego obiadu rodzinnego.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić na kawałki, dodać przyprawę, olej, wymieszać i odstawić na godzinę.

  • Cebulę pokroić na cienkie plasterki.

  • Każdą śliwkę owinąć plasterkiem szynki i nabić na szpadki na przemian z mięsem i cebulą.

  • Po nabiciu szaszłyka kawałki mocno do siebie docisnąć.

  • Piec na grillu lub w piekarniku ok. 20 minut, często obracając.

Oceny i komentarze: 0