325
g
piersi z kurczaka bez skóry pokrojonej w kostkę
1
łyżka
oleju
50
g
szczypioru z dymki grubo pokrojonego
100
g
mango pokrojonego w drobną kostkę
1/2
czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
1
łyżeczka
liści kolendry Kamis
50
g
majonezu
1
limonka
2
pity podgrzane w piekarniku
drewniane krótkie patyki na szaszłyki nasączone wodą
Instrukcje
1W dużej misce połącz 1 łyżkę przyprawy Street Food Sriracha z olejem, dodaj kurczaka i dokładnie wymieszaj. Kawałki kurczaka nadziewaj na patyki, na przemian ze szczypiorem.
2Smaż na rozgrzanej patelni przez około 10 minut, obracając regularnie, aż kurczak będzie gotowy.
3W międzyczasie wymieszaj mango, paprykę, cebulę z sokiem z połowy limonki i pół łyżeczki przyprawy Sriracha Street Food.
4Szaszłyki podawaj z ciepła pitą, salsą mango, majonezem lub jogurtem wymieszanym ze szczyptą przyprawy i cząstkami limonki.
5
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.