0 0 0
Oceń

Tajskie szaszłyki z kurczaka z salsą mango (video)

Szaszłyki z kurczaka w pikantnym tajskim stylu podawane z salsą z mango.

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • W dużej misce połącz 1 łyżkę przyprawy Street Food Sriracha z olejem, dodaj kurczaka i dokładnie wymieszaj. Kawałki kurczaka nadziewaj na patyki, na przemian ze szczypiorem.

  • Smaż na rozgrzanej patelni przez około 10 minut, obracając regularnie, aż kurczak będzie gotowy.

  • W międzyczasie wymieszaj mango, paprykę, cebulę z sokiem z połowy limonki i pół łyżeczki przyprawy Sriracha Street Food.

  • Szaszłyki podawaj z ciepła pitą, salsą mango, majonezem lub jogurtem wymieszanym ze szczyptą przyprawy i cząstkami limonki.

Oceny i komentarze: 0