Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

10MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
13
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 500 g filetów z kurczaka, pokrojonych na grube plastry
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 średnie szalotki, pokrojone w cienkie plastry
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • 200 ml bulionu z kurczaka
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki Musztarda Dijon
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka startej na tarce skórki z cytryny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy