Tofu w sosie słodko-kwaśnym – autorstwa @czarna.wisienka

22
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 200 g tofu naturalnego
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 papryki
  • 4 łyżki passaty pomidorowej
  • 250 ml wody
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki musu owocowego np. z jabłek, mango lub ananasa
  • 1 szczypta Sól morska
  • 1 szczypta Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1 szczypta Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżka Bazylia w torebce
  • 1 łyżka Papryka słodka w torebce
  • Kilka płatków chilli kruszonego KAMIS
  • 1 łyżka octu z białego wina KAMIS 
  • 2 łyżeczki sezamu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku 
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • Dodatkowo: azjatycki makaron, ryż lub dowolna kasza

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy