14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 10
Składniki
- 3 gałązki gojnika (łącznie z łodygą, liśćmi i kwiatami)
- 2 Liście laurowe w torebce
- 225 g makaronu spaghetti, złamanego na połowę
- 1 średnia bulwa fenkułu, pokrojona na cienkie plasterki
- 450 g pomidorów koktajlowych lub winogronowych, przekrojonych na pół
- 3 i 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka Oregano w sloiczku
- 2 łyżeczki utartej skórki cytryny
- 1 i 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka Sól morska
- 1 opakowanie (170 g) liści młodego szpinaku
- 1/2 szklanki pokruszonego sera feta
- 1/2 szklanki oliwek Kalamata bez pestki, pokrojonych
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce