00 0
image
Oceń

Czerwona soczewica

Soczewica zawiera dużo białka i jest dobrym zamiennikiem mięsa w daniach wegetariańskich. Czerwona soczewica duszona z pomidorami może stanowić samodzielne danie ale będzie również świetnym farszem do pierogów, pyz lub nadziewanych warzyw. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 3-6
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Soczewicę opłucz i ugotuj.

  • Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj soczewicę, pomidory i przyprawy.

  • Duś ok 3-5 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie odstaw do schłodzenia.

Porady Gotowanie

Polecamy przepis na gruzińskie pierogi - Chinkali z czerwoną soczewicą.

Oceny i komentarze: 0