2Ubij masło z cukrem i cukrem waniliowym, aż powstanie gładka masa. Stale mieszając, dodawaj stopniowo po jednym żółtku. Dodaj rum, migdały, rozdrobnioną wanilię oraz oba rodzaje mąki.
3Ze schłodzonych jajek ubij na sztywno bitą śmietanę, a następnie delikatnie wymieszaj ją z masą jajeczną.
4Natłuść tortownicę lub keksówkę i rozprowadź na dnie 2 łyżki ciasta. Piecz ciasto przez ok 5 min w temperaturze 200 stopni, do momentu, aż ciasto się lekko zarumieni.
5Na podpieczonym spodzie dodaj kolejna warstwę - 2 łyżki mieszanki i ponownie wstaw do pieca na okres 5 minut. Powtarzaj tę czynność do momentu, aż skończy się ciasto.
6Upieczone ciasto wystudź, wyjmij z foremki i oprósz cukrem pudrem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.