Krajanka piernikowa

Krajanka piernikowa to miękkie, aromatyczne ciasto pełne korzennych przypraw, idealne na Święta Bożego Narodzenia. Tradycyjna krajanka piernikowa dojrzewa z czasem, nabierając głębi smaku. Można ją kroić na małe kawałki, które przypominają ciasteczka. Nasz przepis na krajank... Krajanka piernikowa to miękkie, aromatyczne ciasto pełne korzennych przypraw, idealne na Święta Bożego Narodzenia. Tradycyjna krajanka piernikowa dojrzewa z czasem, nabierając głębi smaku. Można ją kroić na małe kawałki, które przypominają ciasteczka. Nasz przepis na krajankę piernikową łączy bogaty smak z prostotą wykonania. Słodycz miodu, płynna czekoladowa polewa i kruche migdały - po prostu pycha! Czytaj więcej Czytaj mniej
13
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 175 g miodu
  • 2 łyżki oleju
  • skórka z 1 cytryny
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g cukru
  • jajo
  • 250 g mąki
  • galaretka porzeczkowa
  • polewa czekoladowa
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki kakao
  • szczypta Ziele angielskie w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy