Krajanka piernikowa to miękkie, aromatyczne ciasto pełne korzennych przypraw, idealne na Święta Bożego Narodzenia. Tradycyjna krajanka piernikowa dojrzewa z czasem, nabierając głębi smaku. Można ją kroić na małe kawałki, które przypominają ciasteczka. Nasz przepis na krajank...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
13
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6
Składniki
- 175 g miodu
- 2 łyżki oleju
- skórka z 1 cytryny
- 100 g zmielonych migdałów
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- jajo
- 250 g mąki
- galaretka porzeczkowa
- polewa czekoladowa
- szczypta soli
- 2 łyżeczki kakao
- szczypta Ziele angielskie w torebce
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce


