Gałka muszkatołowa

Gałka muszkatołowa to nasiona wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego. Charakteryzuje się korzennym, lekko palącym smakiem i intensywnym aromatem i znakomicie pogłębia smak oraz aromat każdego dania. Przyprawia się nią...
Gałka muszkatołowa to nasiona wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego. Charakteryzuje się korzennym, lekko palącym smakiem i intensywnym aromatem i znakomicie pogłębia smak oraz aromat każdego dania. Przyprawia się nią ciasta, szczególnie pierniki, oraz aromatyzuje kompoty, aperitify, poncze, grzane wino, a nawet kakao. Gałką możesz przyprawić również dania mięsne, np. z cielęciny lub baraniny, a także pasztet, najróżniejsze farsze, gulasze czy flaczki. W ofercie Kamis gałka muszkatołowa dostępna jest w całej postaci, dzięki czemu można ją zetrzeć tuż przed dodaniem do gotowanej potrawy. W takiej formie odda daniu najwięcej swojego smaku i aromatu.
 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

  • Znakomity dodatek do pudding ryżowego.
  • Nadaje treści daniom takim jak szpinak, marchew czy sos boloński, wystarczy dodać odrobinę muszkatu pod koniec gotowania.

  • Można dodać do sosu beszamelowego czy serowego lub bitej śmietany dla pogłębienia smaku.

  • Można dodać do sosu mięsnego do lasagnii lub makaronu z serem.

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

KOD UPC (Sztuka)

5900084235075

Powiązane przepisy