Ocet balsamiczny

Ocet Balsamiczny Kamis to oryginalny produkt pochodzący z włoskiego regionu Modeny, słynącego z najlepszych octów balsamicznych. Powstaje z moszczu winogron, poddanego procesowi naturalnej fermentacji. Dzięki leżakowaniu, kolejno w beczkach z...

Ocet Balsamiczny Kamis to oryginalny produkt pochodzący z włoskiego regionu Modeny, słynącego z najlepszych octów balsamicznych. Powstaje z moszczu winogron, poddanego procesowi naturalnej fermentacji. Dzięki leżakowaniu, kolejno w beczkach z dębu oraz kasztanowca, uzyskuje zharmonizowany bukiet smakowy. Do bezpośredniego spożycia stosować w stanie rozcieńczonym 1:1. Kraj pochodzenia: Włochy.

Produkt odpowiedni dla wegan. 

 
Więcej Mniej

Wskazówki dotyczące użytkowania

Ocet balsamiczny to niezastąpiony składnik kuchni włoskiej. Jego unikalny smak idealnie pasuje do potraw takich jak sałatka caprese, bruschetta czy risotto, podkreśla również smak pomidorów i idealnie łączy się z oliwą z oliwek. To doskonały dodatek do włoskich serów, w szczególności mozzarelli, burraty czy parmezanu. Możesz wykorzystać go również jako składnik dressingów sałatkowych, glazur i marynat do mięsa, ryb i warzyw, a nawet jako bazę do sosów, które z pewnością zyskają na intensywnym smaku. Nie zapomnij także o jego zastosowaniu w deserach - polej nim świeże owoce, takie jak truskawki czy gruszki, i ciesz się niepowtarzalnym smakiem.

 

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

vegan-logo

KOD UPC (Sztuka)

5900084203685

Powiązane przepisy