qr-code-400x400

PRZEPISY NA DANIA KUCHNI AZJATYCKIEJ

Kuchnia azjatycka zaskoczy Cię różnorodnością smaków, barw i aromatów oraz swoją prostotą! Zobacz, jak dzięki mieszankom przyprawowym Kamis, w łatwy i szybki sposób przygotujesz przepyszne dania kuchni azjatyckiej. Zainspiruj się z Kamis!

SPRAWDŹ PRZEPISY

KUCHNIA INDYJSKA

Moc kuchni indyjskiej kryje się w intensywnych aromatach i słodko-korzennych nutach. Butter chicken, czyli soczysty kurczak w maślano-pomidorowym sosie to aromatyczne indyjskie danie, które znane jest ze swojej kremowej i rozpływającej się w ustach konsystencji. To idealne połączenie delikatności z nutką ostrości. Smak, w którym wręcz można się rozpłynąć.

KUCHNIA JAPOŃSKA

Kuchnia japońska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Charakteryzuje się wykorzystywaniem dużej ilości warzyw i tofu, spożywaniem małej ilości mięsa i przetworzonych produktów oraz jedzeniem dużej ilości ryb i owoców morza, także w surowej postaci. Słynie także z wykorzystywania w swoich potrawach alg i wodorostów. Kuchnia japońska to także dania przygotowywane na świeżo i poddawane bardzo krótkiej obróbce termicznej. Smak Japonii jest umamiczny, lekko pikantny. I właśnie taki smak nada Twoim daniom mieszanka przypraw Kamis Kuchnia Japońska. Dzięki niej w łatwy i szybki sposób przygotujesz przepyszny makaron udon z warzywami, soczyste szaszłyki yakitori oraz umamiczną zupę udon. Daj się porwać w podróż pełną smaku!

KUCHNIA KOREAŃSKA

Kuchnia koreańska nie lubi łagodności, stawia na ostre i zdecydowane smaki. Choć potrafi je złagodzić roślinnymi, łagodnymi daniami czy zupami. Królową tej kuchni jest kimchi, czyli fermentowana kapusta pekińska z solidnym dodatkiem papryczki chili. Mieszanka przypraw Kamis Kuchnia Koreańska ma nieco łagodniejszy smak, bo chcemy, by odkrywanie nowych poziomów ostrości było dla Ciebie przyjemnością. Nie zapominaj jednak, że jest w niej sporo płatków chili. Otwórz saszetkę i wyrusz w pikantną podróż do Korei!

KUCHNIA TAJSKA

Tajska kuchnia charakteryzuje się różnorodnością smaków i aromatów. Potrawy cechują się dużą ilością warzyw w każdej postaci. Wbrew pozorom tajskie dania wcale nie są wyłącznie ostre, pikantne smaki idą w parze ze słodyczą i kwaśnością, dając idealnie zbilansowany smak. 
Na stołach królują też dania mięsne (kurczak, wołowina i wieprzowina) oraz owoce morze, takie jak krewetki, kalmary, ryby, kraby i małże. Tajskie dania są często podawane z ryżem kleistym lub makaronem ryżowym. Wiele dań ma także charakterystyczne dodatki, takie jak orzeszki ziemne, limonka, mięta lub sos rybny.
W Tajlandii również ważnym elementem kulinarnym są zupy. Są one zazwyczaj bardzo aromatyczne i pełne różnych smaków, od kwaśnego po pikantny i słodki.