20MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
20
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 3
Składniki
- 150 g ryżu do sushi
- 300 g ksteku wołowego z polędwicy lub antrykotu pokrojonego w paski
- 1 opakowanie przyprawy Kuchnia Koreańska Koreańskie Bbq
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukier brązowy
- Sos:
- 50 ml sosu sojowego
- 2 ½ łyżki cukru brązowego
- 2 łyżki mirinu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka olej sezamowy
- Do podania:
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 100 g shitake pokrojonych w plastry
- 50 g marchewki pokrojonej w julianne
- 50 g rzodkwi białej pokrojonej w julianne
- 100 g szpinaku
- 50 g kiełek z fasoli
- 50 g ogórka pokrojonego w cienkie słupki ( bez nasion)
- 50 g kiełek z fasoli
- 3 małe jaja
- 2 łyżki posiekanego szczypioru z dymki
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce