BIBIMPAP – KOREAŃSKI BOWL

20MIN
Czas przygotowania
25MIN
Czas gotowania
20
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 3

Składniki

  • 150 g ryżu do sushi
  • 300 g ksteku wołowego z polędwicy lub antrykotu pokrojonego w paski
  • 1 opakowanie przyprawy Kuchnia Koreańska Koreańskie Bbq
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukier brązowy
  • Sos:
  • 50 ml sosu sojowego
  • 2 ½ łyżki cukru brązowego
  • 2 łyżki mirinu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka olej sezamowy
  • Do podania:
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 100 g shitake pokrojonych w plastry
  • 50 g marchewki pokrojonej w julianne
  • 50 g rzodkwi białej pokrojonej w julianne
  • 100 g szpinaku
  • 50 g kiełek z fasoli
  • 50 g ogórka pokrojonego w cienkie słupki ( bez nasion)
  • 50 g kiełek z fasoli
  • 3 małe jaja
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru z dymki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy