Pikatne naleśniki z wołowiną i chilli

Pikatne naleśniki z wołowiną i chilli to doskonała propozycja dla miłośników ostrych smaków. Nasz przepis pozwala na przygotowanie wyrazistego, pełnego smaku nadzienia z wołowiny i chilli, które doskonale komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym. To danie, które rozgr... Pikatne naleśniki z wołowiną i chilli to doskonała propozycja dla miłośników ostrych smaków. Nasz przepis pozwala na przygotowanie wyrazistego, pełnego smaku nadzienia z wołowiny i chilli, które doskonale komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym. To danie, które rozgrzeje i zaspokoi głód. Polecamy również nasze pozostałe przepisy na naleśnki. Czytaj więcej Czytaj mniej
19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 5-6

Składniki

  • 45 dag chudej mielonej wołowiny
  • 15 dag tartego żółtego sera
  • 1 zielona papryka pokrojona w drobną kostkę
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • 5 łyżek stołowych masła
  • 2 łyżeczki chili
  • 12 naleśników
  • 2 drobno pokrojone cebule
  • 10 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • ostrego sosu chili np. Frank’s RedHot
  • olej
  • 80 dag rozgniecionych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łodygi/ laski selera naciowego pokrojone w drobną kostkę
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w słoiczku
  • 1/2 łyżeczki Oregano w torebce
  • 1/2 łyżeczki Tymianek w torebce
  • 1/2 łyżeczki Kminek mielony w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy