[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

Przepis na szaszłyk z boczkiem i cebulką

Obok karkówki i kiełbasek, szaszłyki z grilla to jedne z najpopularniejszych dań przyrządzanych na świeżym powietrzu. Ten sprawdzony przepis na szaszłyki z boczkiem i cebulką to idealne danie na grilla, które zadowoli każdego wielbiciela dań mięsnych. Aby je zrobić, potrzebujesz dobrej jakości polędwicy wołowej, boczku parzonego i cebuli. Dla wydobycia odpowiedniego smaku, zamarynuj mięso w specjalnie przygotowanej marynacie z przyprawą do szaszłyków na grilla.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wołowinę pokrój na plastry, dodaj przyprawę do szaszłyków z grilla, olej, wymieszaj. Zamarynowane mięso odstawi na godzinę w chłodne miejsce.

  • Boczek i cebulę pokrój na cienkie plasterki.

  • Następnie nadziewaj na szpadki kolejno boczek, mięso i cebulę.

  • Po nabiciu szaszłyków, mocno dociśnij do siebie wszystkie składniki.

  • Piecz szaszłyki na rozgrzanym grillu przez około 15 minut, co jakiś czas obracając.

  • Nasza rada: Szaszłyki z grilla możesz podawać z sałatką z grillowanych warzyw lub pieczonymi ziemniakami.

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.