Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Obok karkówki i kiełbasek, szaszłyki na grilla to jedne z najpopularniejszych dań przyrządzanych na świeżym powietrzu. A szaszłyki z boczkiem i cebulką to zestaw idealny na taką okazję. Aby je zrobić, potrzebujesz dobrej jakości polędwicy wołowej, boczku parzonego i cebuli. Dla wydobycia odpowiedniego smaku, zamarynuj mięso w specjalnie przygotowanej marynacie z przyprawą do szaszłyków na grilla.
Mięso pokroić na plastry, dodać przyprawę, olej, wymieszać i odstawić na godzinę.
Boczek i cebulę pokroić na cienkie plasterki.
Na szpadki nabić kolejno boczek, mięso i cebulę.
Po nabiciu szaszłyka kawałki mocno do siebie docisnąć.
Piec na grillu lub w piekarniku około 15 minut, co jakiś czas obracając.
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz grillowych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.