[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Szaszłyk z boczkiem i cebulką

Obok karkówki i kiełbasek, szaszłyki na grilla to jedne z najpopularniejszych dań przyrządzanych na świeżym powietrzu. A szaszłyki z boczkiem i cebulką to zestaw idealny na taką okazję. Aby je zrobić, potrzebujesz dobrej jakości polędwicy wołowej, boczku parzonego i cebuli. Dla wydobycia odpowiedniego smaku, zamarynuj mięso w specjalnie przygotowanej marynacie z przyprawą do szaszłyków na grilla.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić na plastry, dodać przyprawę, olej, wymieszać i odstawić na godzinę.

  • Boczek i cebulę pokroić na cienkie plasterki.

  • Na szpadki nabić kolejno boczek, mięso i cebulę.

  • Po nabiciu szaszłyka kawałki mocno do siebie docisnąć.

  • Piec na grillu lub w piekarniku około 15 minut, co jakiś czas obracając.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy! 

Nie pytaj więcej

Szukasz grillowych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.