Butter chicken

Butter chicken to prawdziwy klasyk kuchni indyjskiej. Przyrządź słynnego maślanego kurczaka w swoim domu. Idealnie dobrana kompozycja przypraw zapewni mistrzowski efekt za każdym razem. Przygotuj kmin rzymski, kurkumę, cynamon, chilli i liście kolendry. Egzotyczna przygoda jest na wyciągnięcie łyżki. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • Pokrojonego w kostkę kurczaka smaż na maśle ok 5 minut, w trakcie dodaj przyprawy, zdejmij z patelni.

  • Do masła dodaj pozostałe składniki, doprowadź do wrzenia.

  • Dodaj kurczaka, gotuj na wolnym ogniu 7-10 min.

  • Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą.

  • Podawaj z ugotowanym ryżem.

Oceny i komentarze: 0