1Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce masła, uważając żeby się nie przypaliły.
2Warzywa obrać, umyć i pokroić. Do wysokiego garnka wlać wodę i wrzucić do niej pokrojone warzywa, posiekany koperek oraz podsmażoną wcześniej cebulę i czosnek.
3Do zupy wrzucić ziele angielskie, listki laurowe oraz doprawić wywar solą i pieprzem. Gotować całość aż do miękkości. Następnie łyżką cedzakową usunąć twarde przyprawy i liście i zblendować zupę do uzyskania gładkiej konsystencji.
4Zupa koperkowa smakuje pysznie zarówno sama, jak i z dodatkami – makaronem, ryżem, grzankami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.