1Oliwę rozgrzej na głębokiej patelni. Wrzuć cebulę i smaż na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, aż się zeszkli.
2Dodaj granulowany czosnek i podsmażaj przez kolejną minutę, następnie wrzuć posiekane warzywa (z wyjątkiem cukinii) i dobrze wymieszaj.
3Dodaj łyżkę stołową ziół prowansalskich Kamis oraz wlej 2 litry wody i duś przez 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
4Pokrój chleb w centymetrowe kostki. Rozłóż je na tacy do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, posyp resztą ziół prowansalskich i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180oC na 8-10 minut, aż staną się złocisto-brązowe.
5Kiedy warzywa będą miękkie wrzuć cukinię, wymieszaj i gotuj przez minutę. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj w ciepłych głębokich talerzach, z kilkoma kroplami oliwy na wierzchu oraz z grzankami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.