Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zupa kminkowa

Prosta zupa, o intensywnym aromacie kminku, była kiedyś dużo bardziej popularna niż obecnie. Zupa kminkowa może przypaść do gustu również osobom, dla których kminek nie jest ulubioną przyprawą. Kminek wspomaga układ pokarmowy, więc dobrym pomysłem będzie zaserwowanie tej zupy przed cięższym drugim daniem. Przepis opracowała Marta Lutak z Banku Żywności w Krakowie, w ramach warsztatów „Kulinarnie mocni".

Składniki
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Marchew, pietruszkę i seler pokrój w plasterki, podsmaż chwilę na maśle.

  • Dodaj kminek i jeszcze chwilę podsmaż.

  • Wsyp mąkę i smaż do zezłocenia.

  • Podlej wodą lub bulionem, zamieszaj i gotuj około pół godziny.

  • Zupa kminkowa najlepiej smakuje z grzankami.

Porady Gotowanie

Dołącz do "Kulinarnie mocnych"! Gotuj smaczne i pełne smaku potrawy z prostych składników. Wypróbuj inne przepisy.

Oceny i komentarze: 0