Zalewajka świętokrzyska z grzybami

15M
Czas przygotowania
45M
Czas gotowania
15
Składniki

Składniki 4-6 Porcje

  • 750 g ziemniaków
  • 2 cebule
  • 200 g kiełbasy (wędzonej lub białej) lub wędzonego boczku
  • 2-3 kapelusze grzybów suszonych
  • 1 butelka żuru (500ml)
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 g słoniny
  • 4 jajka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 liść Liście laurowe w torebce
  • 3-4 szt. Ziele angielskie w torebce
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sol morska
  • Pieprz czarny

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy