1Pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną cebulę zalej wrzątkiem, dodaj w całości kiełbasę lub boczek, namoczone wcześniej suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, gotuj kilkanaście minut.
2Gdy ziemniaki będą jeszcze lekko twarde dodaj wymieszany ze śmietaną i posiekanym czosnkiem żur, gotuj jeszcze kilka minut.
3Dodaj pokrojoną w drobna kostkę i zrumienioną słoninę.
4Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
5Przed podaniem dodaj ugotowane na twardo jajka, posyp koperkiem.
6Podawaj z pieczywem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.