Cebulę obrać, posiekać.
Podgrzać, dodać sałatę, trybulę, natkę, gotować 3-4 min.
Znowu zmiksować i przetrzeć przez sito.
Wszystko połączyć z pozostałym bulionem, dodać zioła.
Zupę gotować na bardzo małym ogniu około 15 min.
Połączyć ze śmietaną.
Doprawić Solą i Pieprzem.
Marchewkę i seler oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę lub paseczki.
Olej rozgrzać w małym rondelku.
Wrzucić cebulę, seler, marchewkę, zeszklić mieszając.
Zalać 1 l bulionu.
Gotować na bardzo słabym ogniu przez 10 min.
Sałatę umyć, osuszyć i pokroić w wąskie paski.
Trybulę i natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Jarzyny zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito.