1Pora pokrój w cienkie piórka, odłóż 2-3 łyżki zielonych części, pozostałego podsmaż na maśle.
2Dodaj pokrojone na bardzo cienkie plastry ziemniaki, zalej mlekiem, dodaj czosnek, gałkę muszkatołową, gotuj na wolnym ogniu przez ok 40 min. W razie potrzeby podlej wodą.
3Zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4Podawaj z pokrojoną w paski, podsmażoną z porem wędliną.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.