1Steki natrzeć oliwą i octem balsamicznym. Przełożyć czosnkiem i rozmarynem i marynować przez ok. 30 minut w temperaturze pokojowej. W tym czasie masło wymieszać z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, doprawić solą. Steki oczyścić z czosnku i umieścić na grillu. Grillować z każdej strony przez ok. 4 minuty. Gotowego steka, przełożyć na talerz, przykryć folią aluminiową i pozostawić na ok. 4 – 5 minut, w celu wchłonięcia soku. Bułki przekroić na pół i podpiec na rozgrzanym grillu.
2Steki doprawić młotkowanym czarnym pieprzem z kolendrą i solą morską. Pokroić w plastry.
3Podpieczoną bułkę zdjąć z ognia i posmarować masłem pomidorowym. Położyć na niej rukolę oraz pokrojonego w plastry steka. Na mięsie ułożyć ser, plastry pomidora i ogórka oraz czerwoną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Serwować od razu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.