Południowoamerykańskie arepas z szybką grecką musaką

45M
Czas przygotowania
45M
Czas gotowania
23
Składniki

Składniki 12 (po 1 arepie) Porcje

  • Arepas
  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki niesolonego masła
  • 3 szklanki białej mąki kukurydzianej (masarepa)
  • 1½ łyżeczki Sol morska
  • 1 szklanka pokruszonego sera feta
  • Szybka grecka musaka:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ małego bakłażana pokrojonego w kostkę (ok. 1¼ szklanki)
  • ½ małej cebulki pokrojonej w kostkę (ok. ½ szklanki)
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 250 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
  • 1 łyżeczka Papryka słodka w torebce
  • ¾ łyżeczki Kmin rzymski mielony
  • ½ łyżeczki Oregano w torebce
  • ¼ łyżeczki utartego w moździerzu Ziele angielskie w torebce
  • ¼ łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • ¾ łyżeczki Sol morska
  • 1/8 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1 puszka pieczonych pomidorów (nieodcedzonych)
  • ½ szklanki wody
  • 1 szklanka pokruszonego sera feta

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy