Cezar z polędwicą i orzechowym winegretem

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz. Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Stek z polędwicy wołowej oprósz pieprzem młotkowanym i skrop 1 łyżką oleju.

  • Smaż na ryflowanej patelni po 3 min na każdej ze stron, następnie posmaruj z każdej strony 1 łyżką musztardy i piecz w piekarniku przez 60 min w temp. 68 stopni. Po wyjęciu odstaw na kilka minut a następnie pokrój w cienkie plastry.

  • W międzyczasie wymieszaj trzepaczką lub w zamkniętym małym słoiczku musztardę, olej orzechowy, ocet , miód, wodę.

  • Bułkę posmaruj masłem, pokrój na mniejsze kawałki i wstaw na 5-7 min do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika.

  • Pikle pokrój w drobną kostkę, dodaj ½ łyżeczki tymianku, wymieszaj.

  • Sałatę wymieszaj z polędwicą, parmezanem, posyp piklami. Podawaj z grzankami i winegretem.