1Sos kawowy: ocet balsamiczny gotujemy na wolnym ogniu z cukrem i kawą expresso – zagęszczamy zaklepką z mąki i masła, doprawiamy do smaku.
2Marynaty : Wieprzowinę nacieramy czosnkiem, rozmarynem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem i owijamy w folię aluminiowa z liściem laurowym, dodajemy masło i pieczemy przez 2 godz. w temp. 160 ˚ C.
3Wieprzowinę nacieramy suchymi przyprawami ( mielimy w blenderze: ziarna kolendry, paprykę słodką, liść laurowy, pieprz młotkowany, tymianek, czosnek i rozmaryn) związujemy sznurkiem i obsmażamy na patelni z warzywami, doprawiamy solą i podlewamy bulionem – dusimy pod przykryciem ok. 1,5 h.
4Zagotowujemy wodę, ocet jabłkowy i wino białe w stosunku 1:1/2:1 z cebulką, czosnkiem i rozmarynem , dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Marynatę studzimy mieszając z oliwą z oliwek i zalewamy mięso – najlepiej marynować kilka godzin z warzywami. Pieczemy w foli aluminiowej.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.