2Przygotowujemy marynatę: olej mieszamy z musztardą i przyprawą do szaszłyków. Pokrojone w dużą kostkę mięso wrzucamy do marynaty i odstawiamy na minimum godzinę.
3Boczek i jabłka kroimy. Cebulę kroimy w plastry.
4Na patyczki nadziewamy na przemian polędwicę, boczek, jabłka i cebulę. Pieczemy na grillu (elektrycznym lub na patelni grillowej), polewając resztą marynaty.
5SAŁATKA ZE SZPINAKU
6Myjemy młode listki szpinaku. Dodajemy do nich 3 pokrojone na cienkie paseczki suszone pomidory w zalewie z oliwy oraz kilka rozdrobnionych orzechów włoskich.
7Do tego przygotujemy prosty dressing o konsystencji emulsji: oliwę łączymy z odrobiną octu winnego, łyżeczką miodu, szczyptą soli i pieprzu oraz granulowanego czosnku, połową łyżeczki suszonych ziół prowansalskich i łyżeczką musztardy grillowej. Ucieramy trzepaczką tak długo, aż będzie mieć konsystencję gładkiej emulsji.
8Nie mieszamy sałatki z emulsją. Warzywa skrapiamy dopiero na talerzu.
9SKRZYDEŁKA Z GRILLA W SOSIE BBQ
10Sos sojowy, miód, sproszkowany czosnek, pieprz, przyprawę Skrzydełka Brown Sugar łączymy , podgrzewając je na patelni, aż zredukują się o 1/3 objętości i zgęstnieją. Macerujemy skrzydełka 3 godziny. Pieczemy na grillu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.