Szaszłyki po grecku

17
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • 600 wieprzowiny pokrojonej na długie kawałki
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 g czerwonej papryki
  • 100 g pomarańczowej papryki
  • 100 g żółtej papryki
  • Sol morska
  • 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
  • 1 łyżka Tymianek w torebce
  • 100 g cebuli, drobno pokrojonej
  • 40 g brązowego cukru
  • 10 g mąki kukurydzianej
  • 350 ml piwa jasnego
  • 50 g rodzynek czarnych
  • 8 szt. Goździki w torebce
  • 1 łodyga/ laska Cynamon kora
  • 25 g masła
  • 4 placki pita

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy