1Mięso marynujemy w oliwie tymiankowej i wkładamy do lodówki. Przygotowujemy szaszłyki na namoczonych patyczkach i pieczemy w piekarniku.
2Na rozgrzanej oliwie z oliwek szklimy cebulę. Kroimy papryki w paski, dodajemy do cebuli i smażymy przez około 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i pozwalamy im się gotować, aż zmiękną.
3Mieszamy cukier, sól, 330 ml piwa, rodzynki, goździki i cynamon. Następnie włączamy ogień i gotujemy mieszankę przez około 2-3 minuty. Dodajemy masło i mieszamy, aż się rozpuści. W innym naczyniu mieszamy mąkę kukurydzianą z pozostałymi 20 mililitrami piwa i tak przygotowaną mieszanką wiążemy sos, cały czas mieszając.
4Pieczemy pity i kroimy na trójkąty, układamy na nich szaszłyki wraz z upieczonymi paprykami. Ozdabiamy krążkami cebuli i plasterkami pomidora. Na koniec polewamy szaszłyki sosem z piwa.
5Aby przygotować dip „Labane Zatar” do jogurtu greckiego dodajemy przyprawy: 2 łyżeczki tymianku, łyżeczkę granulowanego czosnku, sól ziołową, czarny pieprzy i trochę słodkiej papryki, do smaku. Mieszamy i voilà.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.