Kaszanka to, zaraz obok kiełbasy, jedno z popularniejszych dań pieczonych na grillu. Jest niedroga i... zdrowa. Mięso ma wysoką zawartość magnezu oraz witamin z grupy B. Sprawdź, nasz sprawdzony przepis na tradycyjne danie z grilla.
Umyj jabłko, usuń z niego gniazdo nasienne i pokrój na cienkie plasterki, pozostawiając skórkę. Skórka jabłek posiada dużo wartościowego błonnika.
Natrzyj plasterki przyprawami.
Kaszankę natnij nożem w 3 miejscach na około 1,5 cm głębokości.
W każdym ukośnym nacięciu, umieść plasterek jabłka. Dopraw solą i pieprzem.
Grilluj kaszankę na tacce do grilla przez ok. 15 minut.
Pod koniec grillowania możesz podlać kaszankę cydrem, by jeszcze bardziej wydobyć jabłkowy aromat.
A może masz ochotę na inną wersję kaszanki z grilla? Zrób kaszankę z cebulką i pieczarkami przyprawioną naszą przyprawą Grill Kaszanka z cebulką