00 0
image
Oceń

Kaszanka z grilla z jabłkami

Kaszanka to, zaraz obok kiełbasy, jedno z popularniejszych dań pieczonych na grillu. Jest niedroga i... zdrowa. Mięso ma wysoką zawartość magnezu oraz witamin z grupy B. Sprawdź, nasz sprawdzony przepis na tradycyjne danie z grilla.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Umyj jabłko, usuń z niego gniazdo nasienne i pokrój na cienkie plasterki, pozostawiając skórkę. Skórka jabłek posiada dużo wartościowego błonnika.

  • Natrzyj plasterki przyprawami.

  • Kaszankę natnij nożem w 3 miejscach na około 1,5 cm głębokości.

  • W każdym ukośnym nacięciu, umieść plasterek jabłka. Dopraw solą i pieprzem.

  • Grilluj kaszankę na tacce do grilla przez ok. 15 minut.

Porady Gotowanie

Pod koniec grillowania możesz podlać kaszankę cydrem, by jeszcze bardziej wydobyć jabłkowy aromat.

A może masz ochotę na inną wersję kaszanki z grilla? Zrób kaszankę z cebulką i pieczarkami przyprawioną naszą przyprawą Grill Kaszanka z cebulką

Oceny i komentarze: 0