1Kotlety ze schabu oczyść, umyj i osusz. Jeśli mają warstwę tłuszczu zostaw ją. Delikatnie je rozbij.
2Olej wymieszaj z octem, miodem, Chili i Curry.
3Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli. Dodaj do marynaty. Zanurz w niej kotlety. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
4Opiekaj na ruszcie grilla przez kilka minut z każdej strony.
5W trakcie pieczenia posmaruj każdy kawałek mięsa odrobiną marynaty.
6Przed podaniem połóż na kotlecie po plasterku ziołowego masła.
7Masło ziołowe: Natkę umyj i osusz. Drobno posiekaj. Wymieszaj dokładnie z miękkim masłem i czosnkiem. Dopraw do smaku pieprzem cytrynowym i świeżo mieloną solą morską. Rozłóż na kawałku pergaminu i zwiń w rulon. Odstaw do schłodzenia.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.