Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Suflety ziemniaczane z pulpetami

Lekkie suflety ziemniaczane zapiekane w małych foremkach są smaczne i eleganckie. Pod warstwą ziemniaków znajdziesz ziołowe pulpety. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, ubij na puszyste puree, dodając 50 g masła i śmietanę.

  • Do puree dodaj gałkę muszkatołową, ubite na pianę białka delikatnie wymieszaj.

  • Żaroodporne foremki wysmaruj masłem, na dno ułóż pulpety w ziołach z cebulą, przykryj masą ziemniaczaną, piecz 15-20 min. w temp. 180 st.

  • Podawaj z dodatkiem sosu pomidorowego.

Porady Gotowanie

Jako nadzienie do kartaczy polecamy Pulpety w ziołach z tymiankiem, oregano i bazylią.

Oceny i komentarze: 0