1W średniej wielkości misce wymieszaj mleko kozie, sos rybny, czosnek, anyż, pieprz i przyprawę chińską, następnie odstaw. Do średniej wielkości garnka wsyp cukier, wlej wodę i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj 10 do 12 minut lub do momentu, gdy stanie się złoto-brązowe. Powoli wlej do mieszanki z mlekiem kozim i delikatnie ubijaj, aż cukier się rozpuści, a sos będzie gładko wymieszany i odstaw.
2Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki stołowe oleju na średnim ogniu. Partiami dodawaj polędwicę, smaż, aż po obydwu stronach będzie brązowa. Zdejmij mięso z patelni. Jeśli będzie potrzeba - wlej na patelnię pozostałą łyżkę oleju. Dodaj cebulę i smaż mieszając 5 minut lub do zrumienienia.
3Wlej sos karmelowy i mieszając gotuj przez 5 minut na średnim ogniu. Ponownie włóż na patelnię polędwicę. Smaż 5 minut lub do momentu, gdy wszystko dobrze się podgrzeje.
4Podawaj z gotowanym ryżem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.