Kulki ryżowe z nadzieniem z grzybów shiitake i boczku w pikantnym sosie imbirowym

45MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • Kulki ryżowe z nadzieniem z grzybów shiitake i boczku
  • 1 3/4 szklanki ryżu do sushi
  • 1 łyżka octu ryżowego bez dodatków
  • 4 grubsze plastry boczku pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni, np. piżmowej lub kabocha
  • 1/2 szklanki pokrojonych w cienkie plastry grzybów shiitake
  • 4 cebule dymki pokrojone w cienkie plastry
  • 1 łyżka domowej japońskiej posypki furikake oraz dodatkowo szczypta do wykończenia dania (sprawdź osobny przepis)
  • 1/2 łyżeczki Pieprz biały mielony w torebce
  • 1/2 łyżeczki utartej w moździerzu gorczycy Kamis
  • Pikantny sos imbirowy
  • 1/3 szklanki octu ryżowego bez dodatków
  • 1/2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki Cebula granulowana w torebce
  • 1 pokruszona Papryka Piri Piri
  • 1/2 łyżeczki Ognista mieszanka przypraw

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy