2Odstawić na 24 godziny, cebulę pokroić w piórka, włożyć razem z karkówką do brytfanny, wstawić do piekarnika i piec w 165 st. ok. 100 minut podlewając wodą.
3Sos uzyskany podczas pieczenia przelać do rondelka, dodać czerwone wino, miód, piwo, ziarenka z owoców kardamonu, gotować na małym ogniu ok. 20 minut, zagęścić zasmażką z masła i mąki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
4Pokrojoną na cienkie plastry karkówkę podawać z sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.