1Pomidory, cebulę, czosnek, 1 łyżeczkę soli i Chilli zmiksować na gładką masę.
2Na patelni roztopić masło, włożyć zmiksowaną masę i dusić na bardzo małym ogniu przez 5 min.
3Jajka zmiksować ze śmietaną i 1 łyżką gorącego sosu.
4Masę stopniowo, ciągle mieszając, dodawać do pozostałej części sosu.
5Nie przerywając mieszania ogrzewać (nie gotować) do zgęstnienia sosu.
6Na patelni podsmażyć wieprzowinę (w trakcie smażenia mięso rozdzielać widelcem) oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
7Dodać rodzynki, 1/4 łyżeczki soli i ¼ sosu. Wymieszać wszystko razem i rozdzielić równo między tortille.
8Rozsmarować farsz i zwinąć tortille w rulon.
9Położyć na blasze do pieczenia złączeniem do dołu, polać resztą sosu, posypać serem i zapiekać przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180C (aż sos zacznie się gotować). Posypać posiekaną cebulką i od razu podawać.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.