1Marchewkę pokrój wzdłuż na bardzo cienkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw, nastepnie zblanszuj je razem z brokułem i kalafiorem przez około 1 minutę we wrzątku, wystudź w zimnej wodzie, odsącz.
2Podłużną (około 30 cm. długości) wąską blaszkę do pasztetu, wyłóż dokładnie folią, tak żeby na zewnątrz był zapas folii, następnie dokładnie wyłóż marchewką (w poprzek) spód i boki zakładając delikatnie jedną na drugą, również z zapasem na zewnątrz.
3Po jednej stronie wzdłuż ułóż kalafior, po drugiej brokuł.
4Śmietankę wymieszaj z jajami i przyprawami nie ubijając jej, dopraw solą i pieprzem.
5Masą zalej warzywa, końcówki marchewki załóż do środka, żeby wszystko przykryć, zawiń folią.
6Wstaw do blachy wypełnionej wrzątkiem, przykryj drugą blachą, piecz około 1 godziny w temperaturze około 110℃, wystudź i odstaw do lodówki na kilka godzin.
7Podawaj pokrojone w plastry o grubości około 1.5 cm.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.