10MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW
Składniki
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 3/4 szklanki cebuli w talarkach
- 1/2 papryczki jalapeño, oczyszczona z nasion i pokrojona w cienkie plastry
- 1 1/2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
- 1 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka utartej w moździerzu gorczycy Kamis
- 1/2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
- 1/8 łyżeczki Kurkuma w torebce
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 1/2 łyżeczki drożdże spożywcze
- 1 puszka (370 g) mleka kokosowego
- 1 łyżka pasty miso jasnej
- 2 szklanki różyczek kalafiora
- 1/3 szklanki surowych niesolonych nerkowców
- 1 łyżka białego octu
- 1 łyżka sosu Frank’s RedHot® Original Cayenne Pepper Sauce
- 1/4 szklanki przygotowanej salsy
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce