Wegańskie queso z kalafiora

10MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 3/4 szklanki cebuli w talarkach
  • 1/2 papryczki jalapeño, oczyszczona z nasion i pokrojona w cienkie plastry
  • 1 1/2 łyżeczki Papryka słodka w torebce
  • 1 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka utartej w moździerzu gorczycy Kamis
  • 1/2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
  • 1/8 łyżeczki Kurkuma w torebce
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 1/2 łyżeczki drożdże spożywcze
  • 1 puszka (370 g) mleka kokosowego
  • 1 łyżka pasty miso jasnej
  • 2 szklanki różyczek kalafiora
  • 1/3 szklanki  surowych niesolonych nerkowców
  • 1 łyżka białego octu
  • 1 łyżka sosu Frank’s RedHot® Original Cayenne Pepper Sauce
  • 1/4 szklanki przygotowanej salsy

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy