1W małym rondelku zagotuj 300 ml wody, dodaj kaszę, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, odstaw pod przykryciem na 30 minut, wystudź.
2Jaja ugotuj na twardo (7 minut od zagotowania wody), wystudź, obierz, pokrój na ćwiartki.
3Ogórka nie obieraj, przekrój wzdłuż, usuń nasiona, a nastepnie pokrój w grubą kostkę.
4Natkę pietruszki zmiksuj dokładnie blenderem z połową wody, dodaj ocet, musztardę, czosnek, następnie miksuj na bardzo wysokich obrotach wlewając polwoli olej, na koniec dodaj pozostałą wodę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
5Do kaszy dodaj warzywa, szczypiorek, koperek, ½ sosu, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, na wierzchu ułóż jajka, polej pozostałym sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.