1Aby przygotować dressing, wymieszaj wszystkie składniki w średniej wielkości misce za pomocą trzepaczki, aż wszystkie składniki się połączą. Przykryj i odstaw do lodówki aż do momentu podania.
2Aby przygotować tost z krewetkami, dokładnie wymieszaj krewetki w małej misce z białkiem i w przyprawami. Dodaj kolendrę i cebulę, delikatnie wymieszaj. Następnie posmaruj równomiernie 3 kromki chleba powstałą pastą. Przykryj pozostałymi kromkami, aby uzyskać 3 kanapki. Podziel każdą kanapkę na 4 trójkąty. (Wyjdzie 12 tostów) Wymieszaj 2 pozostałe białka jajek z marynowanymi żółtkami i wodą w średniej wielkości naczyniu. Przesyp bułkę tartą do płytkiego naczynia. Obtocz każdy trójkąt w jajku i w bułce. Odstaw na bok resztki jajka i bułki. Rozgrzej olej (ok. 2,5 cm) na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż trójkąty 2-3 minuty, często obracając, aż będą złocistobrązowe. Użyj ręcznika papierowego, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
3Aby przygotować sałatkę, podziel warzywa i rozmieść je na 6 talerzach. Dodaj marynowane żółtka i dwa tosty z krewetkami. Podawaj z pikantnym orzechowym dressingiem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.