1Z 1 pomarańczy wyciąć segmenty, gruszkę obrać i w kostkę, winogrona przekroić na pół, usunąć z nich pestki.
2Orzechy uprażyć na suchej patelni.
3Ok. 150g. sera pokroić w średnią kostkę. W słoiku wymieszać 2,5 łyżki octu jabłkowego, 2 łyżki soku jabłkowego, sól, pieprz, 1 łyżkę musztardy i 2 łyżeczki miodu. Gdy składniki się połączą, dodać 16 łyżek oleju i znów wymieszać aż do połączenia się składników.
4Uprażone orzechy utłuc lekko w moździerzu. Do dużej miski wrzucić liście różnych sałat, skropić je sosem i wymieszać tak, by wszystkie liście były wilgotne od sosu. Wymieszać sałatę z gruszkami i winogronem.
5Sałatę ułożyć na talerzu, na niej ser, wszystko posypać pokruszonymi orzechami i skropić jeszcze sosem.
6Odcinek "Spotkania ze smakiem" obejrzysz na player.pl
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.