1Ułóż kawałki dyni piżmowej w misce i dodaj jedną łyżkę oliwy z oliwek, delikatnie wymieszaj. Posyp jedną łyżeczką marynaty i dopraw solą morską; delikatnie wymieszaj, a następnie odstaw na bok.
2Umieść resztę warzyw, oprócz pomidorów, w drugiej misce z 2 łyżkami oliwy z oliwek; delikatnie wymieszaj. Posyp jedną łyżeczką marynaty i dopraw solą morską; delikatnie wymieszaj, a następnie odstaw na bok.
3Umieść dwa pomidory w naczyniu do mieszania, przykryj i zmiksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw na bok.
4Rozgrzej płytę plancha (płaską żeliwną płytę do grillowania) na średnim ogniu. Nasmaruj lekko oliwą. Umieść kawałki dyni z przyprawami na płycie i podsmaż przez 3-4 minuty. Dodaj pozostałe warzywa i smaż 5 - 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż ładnie się przypieką. Dodaj przecier z pomidorów i pozostałe pomidory pokrojone w kostkę, mieszaj i smaż, aż całość będzie odpowiednio podgrzana. Zdejmij warzywa z płyty i odstaw w ciepłe miejsce. Zmniejsz ogień na średni.
5Pozostałą marynatą przypraw rybę z obu stron. Nasmaruj płytę odrobiną oliwy. Umieść rybę na płycie plancha. Grilluj na średnim ogniu, aż ryba będzie lekko przypieczona i łatwo ją rozdzielić widelcem.
6Podawaj rybę z wcześniej przygotowanymi warzywami. Udekoruj natką pietruszki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.