Zapiekana ryba z warzywami grillowanymi (Ratatouille la Plancha)

15M
Czas przygotowania
10M
Czas gotowania
11
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • 250 g dyni piżmowej, pokrojonej w kostkę
  • 200 g bakłażana, pokrojonego w kostkę
  • 1 papryka pomarańczowa lub czerwona, pokrojona w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 250 g cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 3 łyżki oliwy z oliwek, plus do nasmarowania płyty plancha
  • 2 łyżki marynaty z pieprzem Espelette
  • 1/2 łyżeczki Sol morska
  • 3 pomidory śliwkowe, pokrojone w kostkę
  • 4 filety (bez skóry) z białej ryby: okoń morski, dorsz lub halibut (125 g każdy)
  • 1 łyżeczka Natka pietruszki w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce