1Śledzie dopraw solą, pieprzem, papryką, oprósz majerankiem i obtocz w mące, a następnie usmaż na oleju.
2Z kapusty przygotuj surówkę, dodając startą marchew i jabłko, pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki oleju i cukier. Dopraw kurkumą, solą i pieprzem.
3Na zwilżonym wodą papierze ryżowym rozłóż surówkę, usmażone przekrojone na mniejsze kawałki śledzie, pokrojonego w cienkie słupki buraka oraz szczypior. Zawiń boki a następnie zroluj.
4Podawaj z ulubionym sosem np. majonezem z dodatkiem ketchupu, odrobiny chili i liści kolendry.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.