1Rybę sprawić, pokroić na filety, skropić sokiem z cytryny i posolić.
2Przyprawić do smaku Pieprzem.
3Gotować nadal pod przykryciem, jeszcze 15 minut.
4Danie podawać gorące ze świeżą sałatką.
5Porcje ryby oprószyć mąką i zrumienić z obu stron (po ok. 2 min) na silnie rozgrzanej oliwie z oliwek.
6Następnie dosmażyć na małym ogniu.
7Usmażoną rybę przełożyć na talerz.
8Jajko ugotować na twardo.
9Cebulę, pomidory i ziemniaki pokroić w plasterki.
10Na tłuszczu pozostałym ze smażenia udusić cebulę i pomidory.
11Dodać obrane ziemniaki, marynowane cebulki i czosnek Dodać około ½ szklanki wody, pod przykryciem doprowadzić do wrzenia i przez ok. 15 minut gotować na małym ogniu.
12Następnie dodać rybę, drobno posiekane jajko i natkę pietruszki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.